Skip to main content

Boomwhackers playalongs voor kleuters

De Boomwhackers Playalong video’s zijn speciaal gemaakt voor jonge kinderen. Behapbaar, langzaam tempo, laagdrempelig en leuk voor kleuters en kinderen van groep 3.

Hoe werkt het?

De video’s bestaan uit drie of vier delen die verschillen in tempo. Van heel langzaam tot snel. Maar, het snelste tempo is nog steeds relatief langzaam.

De gekleurde druppels, kerstballen, cadeautjes of sneeuwvlokjes komen overeen met de kleuren van de Boomwhackers. Elke keer als er een item naar beneden valt, tik je met de bijpassende kleur Boomwhacker op je hand of been. Zo ontstaat stapje voor stapje het liedje. De Boomwhackers Warming up video’s zijn ideaal om mee te beginnen. Hierna kun je beginnen met het kinderliedje. Boomwhackers Playalong lesbrief

Boomwhackers bestellen

Onderaan de pagina vind je meer informatie over Boomwhackers. Je kunt de Boomwhackers bestellen door op de affiliate linkjes te klikken. Dank je wel alvast wanneer je op deze manier deze leuke muziekinstrumenten besteld:)

Nog even een reminder: op alle materialen en liedjes rust copyright. Dit wil zeggen dat ik toestemming moet geven wanneer je van mijn werk gebruik wil maken voor een eigen product of doeleind. Lees anders even mijn blog over dit onderwerp. Alvast bedankt!

Ik wens je veel plezier met muziek maken!

Voor Kleurennotatie scroll naar beneden.

HERFSTLIEDJES

Boomwhackers warming-up: Herfst

Boomwhackers: Een paddenstoel stond in het bos

WINTERLIEDJES

Boomwhackers warming-up: Winter

LENTELIEDJES

Boomwhackers warming-up: Lente

Boomwhackers: Alle eendjes zwemmen in het water

SINTERKLAAS- en KERSTLIEDJES

Boomwhackers: Sinterklaasje bonne bonne

Boomwhackers: We wish you a merry christmas

Kleurennotatie voor kinderen

Xylofoon of klokkespel met gekleurde staafjes in Boomwhackers kleuren.

Kleurennotatie is een prachtige vorm voor kleuters om via kleuren in aanraking te komen met muzieknotatie. Het basisprincipe van kleurennotatie is een kleur die overeenkomt met een klank ofwel muzieknoot. Bijvoorbeeld: rood staat voor de noot C, oranje voor de noot D etc. De kinderen volgen de gekleurde noten en spelen het lied met handbellen of klokkenspel met gekleurde staafjes (in Boomwhackers kleuren). Heb je een piano of keyboard in de klas? Er zijn Boomwhackers stickers verkrijgbaar die je op de toetsen kunt plakken en je kunt een klokkenspel gebruiken. Ideaal! Lees meer over kleurennotatie in mijn blog Kleurennotatie.

Ik wens je veel plezier met muziek maken!

Boomwhackers muziekinstrumenten

Boomwhackers zijn leuke muziekinstrumenten waarmee je op een eenvoudige manier muziek kunt maken. Ze zijn geschikt voor alle leeftijden en dat maakt ze zo bijzonder. De kleuren van de buizen komen overeen met een muzieknoot ofwel een toon.

Er zijn twee setjes: de diatonische set en de chromatische set. Diatonisch wil zeggen ‘langs hele tonen’. Wanneer je bijvoorbeeld een liedje speelt op de piano en je gebruikt alleen de witte toetsen, dan speel je hele noten. Het is een goede set om mee te beginnen met kleuters en jonge kinderen.

Chromatisch betekent een reeks tonen die met steeds een halve toon omhoog of omlaag gaan. Op de piano zijn dit de zwarte toetsen. Deze set gebruik je met oudere kinderen, bijvoorbeeld vanaf groep 4. Ze noemen deze set ook wel een uitbreidingsset, omdat het meer mogelijkheden biedt. Samen met de diatonische set kun je nu meer liedjes spelen.

Het Sonor BWG Klokkenspel heeft de kleuren van Boomwhackers en is een fantastisch muziekinstrument. Goede kwaliteit en goede klank. Ik gebruik deze bij de kleurennotatie liedjes. De Boomwhackers stickers zijn ook handig en leuk. Je kunt ze bijvoorbeeld plakken op een klokkenspel dat geen Boomwhackers kleuren heeft. Of op pianotoetsen! Wees gerust, je kunt ze er zo weer afhalen;)

Wil je meer liedjes om te spelen? Laat me maar weten, dan kan ik kijken wat ik voor je kan doen tegen een kleine betaling.