Veelgestelde vragen

Wat verkoopt Toontje Hoger in de webshop?

Wij verkopen themagerichte muzieklessen voor groep 1 en 2 en digitale prentenboeken. Onze lessen zijn overeenkomstig de kerndoelen van Kunstzinnige Oriëntatie. Wij zijn geen methode en onze lessen hebben geen leerlijnen. Je kunt onze digitale producten beschouwen als een lesidee verzameling die in het thema-onderwijs inpasbaar zijn. Regelmatig vullen wij onze winkel aan met muzieklessen, digitale prentenboeken en Nederlandse kinderliedjes.

Wat is de inhoud van een muziekles?

 • Muziekles met een muziek thema:
  lesomschrijving (inleiding, kern, slot)
  muziekactiviteiten (vaak met een mp3-bestand)
  bladmuziek (met gitaarakkoorden)
  liedtekst
  muziekweetjes voor de leerkracht
  video van het lied met illustraties en animaties

Wie heeft de liedjes geschreven?

Alle liedjes zijn gecomponeerd, gearrangeerd en gezongen door Joke Brouwers. Van sommige Engelstalige liedjes bevindt de melodie zich in publiek domein. De Engelse liedjes worden gezongen door Rachel Arendsen, zij is een native speaker.

Wie maakt de illustraties?

Alle illustraties zijn gemaakt door Anna van der Goot. Je kunt haar bereiken via haar emailadres: annavdgoot@hotmail.com.

Mag ik de aangeschafte lesmaterialen geven aan derden?

De producten in de webshop zijn direct aan te schaffen en geven gebruiksrecht voor privé personen, pedagogische medewerkers en leerkrachten. Standaard geeft de aanschaf van een product gebruiksrecht voor één persoon/ individuele leerkracht of één klas binnen een school. Wilt u onze producten breder gebruiken, dan kunt u meerdere licenties kopen. U kunt contact met ons opnemen voor het bespreken van kortingen.

Waar is mijn product wanneer ik het heb besteld en betaald?

Je krijgt na betaling, direct een email van ons met een factuur en een downloadlink. Wanneer je hier op klikt, begint het downloaden van jouw product. Het downloaden van een video bestand vergt meer tijd dan het downloaden van een PDF bestand.

Ik kan de pdf-bestanden niet openen!

 • Onze digitale producten zijn veelal .pdf bestanden. Om deze te kunnen openen heb je een programma op je computer nodig dat deze bestanden kan openen. Als je dit niet hebt, kun je hier bijvoorbeeld de (gratis) Adobe Acrobat reader voor gebruiken. Deze kun je hier downloaden: http://get.adobe.com/nl/reader/

Hoe open ik het video bestand?

Om een mp4 op uw PC af te kunnen spelen, heb je een mediaspeler nodig. Heb je Windows 12 en hoger, dan zal Windows Media Player de mp4 kunnen afspelen. Heb je Windows 11 of lager (bijvoorbeeld Windows 8.1 en 10) dan moet je aparte software downloaden (codec of decoder), zoals VLC of Quicktime Player. Via iTunes (Mac OS X) kun je ook de mp4 video’s afspelen.

Hoe open ik het mp3 bestand?

Mp3 wordt ondersteund door vrijwel elke software- en hardware-speler, waaronder dvd-spelers, HD-videospelers, mobiele telefoons etc. Je kunt mp3 bestanden met de programma’s VLC en iTunes openen.

Heeft u nog vragen?

Stond uw vraag hier niet tussen?

Mocht dit het geval zijn, dan kunt u contact opnemen met Toontjehoger via het contactformulier en/ of info@muzieklessentoontjehoger.nl.