Veelgestelde vragen

Wat doet Toontje Hoger?

Wij maken en schrijven themagerichte muzieklessen, digitale prentenboeken, kinderliedjes en lespakketten voor peuters, kleuters en kinderen van de Onderbouw. Onze lessen zijn overeenkomstig de kerndoelen van Kunstzinnige Oriëntatie. Wij zijn geen methode en onze lessen hebben geen leerlijnen. Je kunt onze digitale producten beschouwen als een lesidee verzameling die in het thema-onderwijs inpasbaar zijn. Regelmatig vullen wij onze website aan met muzieklessen, digitale prentenboeken en Nederlandse kinderliedjes.

Wie heeft de liedjes geschreven?

Alle liedjes zijn gecomponeerd, gearrangeerd en gezongen door Joanna Brouwers en geregistreerd bij Buma.

Zijn de liedjes ook in bladmuziek verkrijgbaar?

Momenteel verkoop ik geen bladmuziek van zelfgeschreven liedjes.

Wie maakt de illustraties?

Anna van der Goot: Mijn lichaam, Met de lift, Wil je mijn vriendje zijn, Badeendje Bas en de troep in de zee, Circus

Overige liedjes: Color Idea, Melonheadz, Zip-A-Dee-Doo-Dah Design, Educlips, Dancing Crayon, Krista Wallden, Pixabay

Mag ik de aangeschafte lesmaterialen geven aan derden?

Aangeschafte producten geven gebruiksrecht voor privé personen, pedagogische medewerkers en leerkrachten. Standaard geeft de aanschaf van een product gebruiksrecht voor één persoon/ individuele leerkracht of één klas binnen een school. Wil je onze producten breder gebruiken, dan verzoeken wij je meer licenties/producten te kopen. Alleen op deze manier kunnen wij onze prijzen laag houden. Dank je wel alvast voor je begrip.

Ik kan de zip-bestanden niet openen!

Aangeschafte digitale producten zijn .zip bestanden. Zip bestanden moet je eerst uitpakken. Een zip bestand is een bestand waarin een groep bestanden gecomprimeerd is opgeslagen. Een zip bestand wordt ook wel een archief genoemd. Dit verklaart waarom het pictogram van een zip bestand een archiefmap uitbeeld die dicht geritst is. Klik met de rechtermuisknop op het zip bestand en kies in het geopende snelmenu de optie Alles uitpakken. Windows zal vervolgens een venster weergeven waarin wordt aangegeven op welke locatie de bestanden uitgepakt zullen gaan worden. Via de knop Bladeren in dit venster kunt u een andere locatie opgeven waar de bestanden uitgepakt moeten worden als u dat wenst. Zodra u tevreden bent met de locatie klikt u op de knop Uitpakken.

Waar vind ik de video die bij het aangeschafte product hoort?

De video’s van de digitale prentenboeken, muzieklessen of Boomwhackers Playalong video’s zijn ‘verborgen’ YouTube video’s. Je vindt de linkjes van deze video’s in de lesbrief. Deze linkjes zijn alleen bestemd voor degene die het product heeft aangeschaft. Wij verzoeken je vriendelijk deze link niet te delen met derden.

Heeft u nog vragen?

Stond jouw vraag hier niet tussen?

Mocht dit het geval zijn, dan kun je contact opnemen met Toontje Hoger: muzieklessentoontjehoger@gmail.com.