MET DE LIFT

Wonen is een leuk thema voor kleuters en peuters. Je kunt de huizen aan de binnenkant en buitenkant bekijken, de verschillende ruimtes bespreken, maar ook vragen stellen als: wat gebeurt er bij een verhuizing, hoe bouw je een huis? Dan heb je nog het wonen zelf. Wie woont er in een huis, een woonboot of in een flat? Kortom een divers thema dat veel mogelijkheden biedt.

Dit kinderliedje voor groep 1 en 2 gaat over de lift nemen in een flat. Naar welke verdieping ga je? Hoeveel verdiepingen zijn er? Welk knopje druk je in? Ga je omhoog of omlaag? Spelenderwijs leren de kleuters ook over hoog en laag in muziek. De zon lacht iedereen tegemoet, een trekfluit maakt hoge en lage klanken en een bel van de liftdeur klinkt. Daar gaat de lift. Ga je mee?

Veel plezier met zingen!

© Lied: Johanna Brouwers/Toontje Hoger

© Illustraties: Anna van der Goot

Ga je met mij mee omhoog?

Ga je met mij mee omlaag?

‘k vlieg zo hoog tot aan de zon.

En weer terug waar ik begon.

Stap maar in en druk op 10.

Of wil jij naar 5 misschien?

Ga je met mij mee omhoog of omlaag?

MUZIEKLES

De muziekactiviteit Met de lift heeft de klanktegenstelling ‘Hoog en Laag’ in muziek als thema. De kinderen gaan via drie muziekactiviteiten hoge en lage klanken ervaren. Ze doen dit via de domeinen Zingen, Bewegen en Luisteren. Daarbij leren ze spelenderwijs de getalrij 1 tot 10.

© Met de lift – Muziekactiviteit Hoog – Laag

Leuke kinderboeken over Wonen