MET DE LIFT

Wonen is een leuk thema voor kleuters en peuters. Je kunt de huizen aan de binnenkant en buitenkant bekijken. De verschillende ruimtes bespreken, maar ook vragen stellen als: wat gebeurt er bij een verhuizing, hoe bouw je een huis?  Dan heb je nog het wonen zelf. Wie woont er in een huis, een woonboot of in een flat? Kortom een divers thema die veel mogelijkheden biedt. Het lied ‘Met de lift’ gaat over de lift nemen in een flat. Welke verdieping, hoeveel verdiepingen, welke knopje druk je in, ga je omhoog of omlaag? Spelenderwijs leren de kinderen ook nog over hoog en laag in muziek.

Via het vrolijke lied leren de kinderen spelenderwijs over hoog en laag in muziek. De kinderen zien een vader en een kind in een lift, katten en zelfs een papegaai op de lift. Spelenderwijs leren de kinderen over de getallen 1 tot 10. De zon lacht iedereen tegemoet, een trekfluit maakt een hoge en lage klanken en een bel van de liftdeur klinkt. Daar gaat de lift.

Veel plezier!

MP3

Zingen zonder video en meezingen op muziek? Dat kan. Je krijgt twee mp3’s; één met zang en een meezingversie. De melodie op de meezingversie wordt gespeeld op een vibrafoon. Dit geeft de kinderen houvast tijdens het meezingen.

Klik op de link voor meer informatie over de mp3 en lesdoelen.

BLADMUZIEK en KLEURENNOTATIE

Op het bladmuziek (in pdf) staat de vioolsleutel, akkoorden en de tekst. Via de kleurennotatie kunnen de kinderen het lied zelf spelen op een klokkenspel met gekleurde staafjes, met handbellen of op de piano met Boomwhackers stickers op de toetsen. Kijk ook eens naar de video Boomwhackersstickers op de piano of lees mijn blog over kleurennotatie. Wellicht vind je daar de informatie die je zoekt over kleurennotatie.

Klik op link voor meer informatie over het bladmuziek, kleurennotatie en lesdoelen.

BESTELLEN

Via onze Etsy webshop kun je de digitale producten bestellen:

MP3

Bladmuziek

MET DE LIFT – BOOMWHACKERS PLAYALONG

“Er ligt een set in de kast, maar ik heb ze nog niet gebruikt.” “Zijn ze wel geschikt voor de kleuter?” “Ik heb nog geen passende liedjes gevonden voor de Onderbouw.” De laatste opmerking horen we vaak! Boomwhackers lesmateriaal vinden voor jonge kinderen is inderdaad een zoektocht. Vaak ligt het tempo van het liedje te hoog voor de kleuter en kunnen ze het niet bijbenen. Wij hebben hier de oplossing voor gevonden. Onze video’s zijn speciaal gemaakt voor de kleuters/onderbouw. Niet te snel, behapbaar en gewoon leuk om te doen. Volg de gekleurde druppels en zo ontstaat stapje voor stapje dit leuke liedje. De video bestaat uit drie delen: langzaam tempo, iets sneller tempo en een ‘snel’ tempo. Het laatste tempo is niet té snel en nog steeds te behappen voor de kleuter. Dus haal ze maar uit de kast en ga heerlijk muziek maken met de kinderen:)

Klik op de link voor meer informatie over de video en de lesdoelen.

BESTELLEN

Via onze Etsy webshop kun je de digitale producten bestellen:

Boomwhackers Playalong Video