WIL JE MIJN VRIENDJE ZIJN?

Samen met je vriendje(s) leuke dingen doen, zoals stampen op de grond of springen als een kikker. Via de bewegingen ervaren de kinderen op een speelse manier maat en ritme. En niet alleen dat. Samen bewegen op muziek is gewoon leuk om te doen en zorgt voor saamhorigheid. De illustraties zijn gemaakt door Anna van der Goot. De kinderen zien grappige kikkers die springen, zwaaien en plezier hebben. Een kleine groene rups is hun vriendje, die elke keer wel even tevoorschijn komt en gekke capriolen maakt.

Muziekles

De muziekles Wil je mijn vriendje zijn heeft de maat als muziekthema. De kinderen ervaren spelenderwijs de vierkwartsmaat in 3 leuke muziekactiviteiten. Ze doen dit via de domeinen Zingen, Bewegen en Muziek maken.

Klik op de link voor meer informatie over de muziekles en de lesdoelen.

MP3

Zingen zonder video en meezingen op muziek? Dat kan. Je krijgt twee mp3’s; één met zang en een meezingversie. De melodie op de meezingversie wordt gespeeld op een vibrafoon. Dit geeft de kinderen houvast tijdens het meezingen.

Klik op de link voor meer informatie over de mp3 en lesdoelen.

Bladmuziek

Op het bladmuziek (in pdf) staat de vioolsleutel, akkoorden en tekst. Het tempo is 94 bpm en de toonsoort is een C groot. Via het bladmuziek met kleurennotatie kunnen de kinderen het lied zelf spelen, bijvoorbeeld op een gekleurde xylofoon.

Klik op link voor meer informatie over het bladmuziek, kleurennotatie en lesdoelen.

BESTELLEN

Via onze Etsy webshop kun je de digitale producten bestellen:

Muziekles

MP3

Bladmuziek