DE AUTOHELISKIEFIETS-TREIN

EGEL heeft enorme haast. Hij rent door het bos en heeft een envelop in zijn hand. Roodborst ziet dit en wordt nieuwsgierig. Waarom heeft Egel zo’n haast? Ze vraagt aan Slak of hij hier misschien meer van weet. Slak vertelt Roodborst dat de dieren van het bos een uitnodiging hebben gekregen voor een groot tuinfeest. Roodborst krijgt ineens ook haast. En niet alleen zij … Alle dieren maken zich klaar voor het feest. Ze willen er allemaal zo snel mogelijk naar toe. Ieder op zijn eigen manier. Egel gaat met een trein, Eekhoorn met een helikopter, Uil met zijn blauwe skeelers, Slak met de auto, Roodborst met een stoere motor en Muis met een nieuwe crossfiets. Ze vertrekken tegelijk. En dan gaat het helemaal mis …

Lespakket

Het digitaal prentenboek heeft prachtige illustraties van Anna van der Goot en grappige animaties. De vier liedjes vullen het geheel mooi aan. De kinderen zien een sprookjesachtig bos, een gezellig huisje van Roodborstje, kleurrijke voertuigen en uiteindelijk een prachtig fantasie voertuig gemaakt uit de onderdelen van een trein, fiets, skeelers, helikopter, auto en een motor. Dit dankzij een slimme bouwtekening van Muis en een goede samenwerking van de dieren.

BONUS: werkboekje van 11 bladzijden met leuke opdrachtjes. Taalbegrip, letters, cijfers, classificeren, seriëren, kleuren komen aan de orde.

Klik op de link voor meer informatie over het digitaal prentenboek, het werkboekje en de lesdoelen.

Klik op de link voor een preview van het werkboekje.

Slotlied

BESTELLEN

In onze Etsy webshop kun je De Autoheliskiefiets-trein bestellen:

Digitaal prentenboek