VADERDAG

“Papa, jij bent mijn held, mijn superman, ik geef je een dikke zoen, want jij bent mijn kampioen!” Vaderdag is een mooie verwendag voor alle papa’s over de hele wereld. Een beschuitje op bed (met kruimels;), een lekkere espresso, een lieve hug, een prachtig versje … alles mag. Papa wordt die dag in het zonnetje gezet. Dit kinderliedje voor kleuters en peuters heeft een vlotte melodie en een eenvoudige tekst. Alle beginletters van het woord vader komen langs en het lied eindigt met een dikke zoen! Veel plezier met zingen!

© Muziek, tekst, video, lesmateriaal: Johanna Brouwers/Toontje Hoger

© Illustraties: Pixabay

V is voor Vrolijk.

A is voor Aardig.

D is voor Dapper.

Jij bent mijn vriend.

E is voor Eerlijk.

R is voor Ridder.

Jij bent mijn held.

Mijn kampioen.

Je krijgt van mij een

dikke zoen!

KAARTEN

Met de kaarten, woorden en letters kun je een aantal leuke taalactiviteiten doen. Bijvoorbeeld:

  • Leg de kaarten zonder woorden door elkaar op de tafel/grond. Vraag aan de kinderen of zij de kaarten in dezelfde volgorde willen leggen als de afbeeldingen in de video.
  • Pak de woordenkaartjes. Lees ze in willekeurige volgorde voor. Bespreek de betekenis van de woorden. Weten de kinderen welk kaartje bij welke afbeelding hoort? En waarom?
  • Pak de losse letters van het woord vader. Begin met de letter V. Herkennen de kinderen deze letter? Zien ze ook een woord bij een afbeelding dat met dezelfde letter begint? Leg de letter bij de afbeelding en het woord. Doe hetzelfde met de overige letters.
  • (voor de beginnende lezer) Kan iemand het woord lezen dat is ontstaan?

SCHRIJFLETTERS

Maak kopieën van de schrijfletters/vaderdagkaart. Laat de kinderen zelf een letter uitkiezen. Welk woord kiezen zij voor hun vader? De kinderen mogen de letter kleuren en het woord naschrijven. Vraag hen hierna een mooie tekening te maken voor vaderdag (eventueel met betrekking tot het woord).

Leuke kinderboeken voor Vaderdag