SPETTER SPATTER SPAT

Spetter spatter spat is een kort en vrolijk liedje met een eenvoudige melodie en tekst. Het regent hard buiten en iemand wordt heel erg nat, maar vindt dat eigenlijk niet zo erg. Hij of zij heeft een regenjas en laarzen aan en staat in een grote regenplas te genieten van het geluid van de druppels. Makkelijk aan te leren bij de kinderen en het nodigt uit net te doen of je in de regen staat met een grote paraplu en gaat stampen in een plas. Laat de herfst maar komen!

BLADMUZIEK NL

Op het bladmuziek (in pdf) staat de vioolsleutel, akkoorden en Nederlandse tekst. Via het bladmuziek met kleurennotatie (Boomwhackers kleuren) kunnen de kinderen het lied zelf spelen, bijvoorbeeld op een gekleurde xylofoon, met gekleurde handbellen of op een piano met Boomwhackers stickers.

Klik op de link voor meer informatie over het bladmuziek en de lesdoelen.

BLADMUZIEK EN

Op het bladmuziek (in pdf) staat de vioolsleutel, akkoorden en Engelse vertaling van Spetter spatter spat. Via het bladmuziek met kleurennotatie (Boomwhackers kleuren) kunnen de kinderen het lied zelf spelen, bijvoorbeeld op een gekleurde xylofoon, met gekleurde handbellen of op een piano met Boomwhackers stickers.

Klik op de link voor meer informatie over het bladmuziek en de lesdoelen.

MP3

Zingen zonder video en meezingen op muziek? Dat kan. Je krijgt twee mp3’s; één met zang en een meezingversie. De melodie op de meezingversie wordt gespeeld op een vibrafoon. Dit geeft de kinderen houvast tijdens het meezingen.

Klik op de link voor meer informatie over de mp3 en de lesdoelen.

BOOMWHACKERS PLAYALONG

De kinderen kunnen nu dit leuke liedje meespelen met Boomwhackers via een video. Telkens wanneer er een regendruppel valt, tik je met de Boomwhacker. Zo ontstaat stap voor stap het lied Spetter spatter spat. De video bestaat uit drie delen: langzaam tempo, iets sneller tempo en snel tempo.

Klik op de link voor meer informatie over de Boomwhackers Playalong en de lesdoelen.