SPETTER SPATTER SPAT

Spetter spatter spat is een kort en vrolijk kinderliedje met een eenvoudige melodie en tekst. Het regent hard buiten en iemand wordt heel erg nat, maar vindt dat eigenlijk niet zo erg. Hij of zij heeft een regenjas en laarzen aan en staat in een grote regenplas te genieten van het geluid van de druppels. Laat de herfst maar komen.

De kinderen kunnen het lied ook zelf spelen op een klokkenspel, met Boomwhackers of op een piano . Gebruik hiervoor het bladmuziek met kleurennotatie en de Boomwhackers lesbrief. De linkjes vind je onderaan deze pagina.

Op de pagina Kleurennotatie vind je gratis downloads van bekende liedjes.

Wil je meer informatie over kleurennotatie, Boomwhackers en muzieknoten? Lees dan onze blogs Kleurennotatie, Boomwhackers, ook leuk voor kleuters, en Muzieknoten leren lezen, een minicursus.

Wil je het liedje tijdens het zingen ondersteunen met gebaren? Dankzij de samenwerking met Onderwijscentrum en YouTuber Gebarendrive kan dit nu! Nederlands met gebaren helpt kinderen om beter te communiceren en om de Nederlandse taal te leren. Het is een combinatie van Nederlands met Gebarentaal en is sinds kort een officiële taal.

Veel plezier met zingen en muziek maken!

© Muziek, tekst, video, muziekactiviteiten: Johanna Brouwers/Toontje Hoger

© Illustraties: Melonheadz Illustrating, Color Idea, Pixabay

met BOOMWHACKERS

Spetter, spatter, spetter spatter,

spetter, spatter, spat.

Kletterklater, wat een water.

Ik word heel erg nat.

Regenjas en laarzen aan.

Kijk mij in de plassen staan.

Spetter, spatter, spetter spatter,

spetter, spatter, spat.

Kletterklater, wat een water.

Ik word heel erg nat.