SPETTER SPATTER SPAT

Spetter spatter spat is een kort en vrolijk kinderliedje met een eenvoudige melodie en tekst. Het regent hard buiten en iemand wordt heel erg nat, maar vindt dat eigenlijk niet zo erg. Hij of zij heeft een regenjas en laarzen aan en staat in een grote regenplas te genieten van het geluid van de druppels. Laat de herfst maar komen.

Wil je meer informatie over kleurennotatie, Boomwhackers en muzieknoten? Lees dan onze blogs Kleurennotatie, Boomwhackers, ook leuk voor kleuters, en Muzieknoten leren lezen, een minicursus.

Dankzij de samenwerking met Onderwijscentrum en YouTuber Gebarendrive wordt dit liedje wordt ook ondersteund met gebaren. Nederlands met gebaren helpt kinderen om beter te communiceren en om de Nederlandse taal te leren. Het is een combinatie van Nederlands met Gebarentaal en is sinds kort een officiële taal.

Ik heb mooie soundscapes gemaakt: bosgeluiden, zeegeluid en tuingeluiden. Soundscape is afgeleid van landscape. Het zijn geluiden uit de natuur. Bijvoorbeeld van de regen, wind, vogels, zee. Vaak worden ze gebruikt voor meditatie, mindfulness of gewoon voor een rustmomentje. Je kunt de soundscape gebruiken bij binnenkomst klas, tijdens een kringspel (concentratiespel), een rustmoment (even de ogen sluiten) of tijdens binnenspelen. Wil je de soundscapes langere tijd beluisteren, zet hem dan op ‘herhalen’.

© Muziek, tekst, video, muziekactiviteiten: Johanna Brouwers/Toontje Hoger

© Illustraties: Melonheadz Illustrating, Color Idea, Pixabay

met BOOMWHACKERS

Spetter, spatter, spetter spatter,

spetter, spatter, spat.

Kletterklater, wat een water.

Ik word heel erg nat.

Regenjas en laarzen aan.

Kijk mij in de plassen staan.

Spetter, spatter, spetter spatter,

spetter, spatter, spat.

Kletterklater, wat een water.

Ik word heel erg nat.

SOUNDSCAPE