BADEENDJE BAS EN DE TROEP IN DE ZEE

BADEENDJE BAS vliegt mee op de rug van Meeuw. Door een luchtkoprol van Meeuw valt Badeendje Bas in een rivier en drijft langzaam met de stroming mee richting zee. Daar ontmoet hij Inktvis en Walvis. Walvis voelt zich helemaal niet lekker. Hij klaagt over de troep in de zee en heeft buikpijn van al het plastic in zijn buik. Badeendje Bas wil heel graag helpen. De rommel moet uit de zee, vindt hij. Samen met zijn nieuwe vrienden bedenkt Badeendje Bas een plan …

Lespakket

Het lespakket bevat een digitaal prentenboek met vier liedjes (duur 10 minuten), introductieles, muziekles, dramales, toneelles en dansles. Anna van der Goot heeft de kleurrijke illustraties gemaakt. De vier liedjes vullen het geheel mooi aan. De kinderen zien Badeendje Bas zwemmen tussen de afval in de zee, Walvis en Inktvis die blij zijn met hun nieuwe vriend, De Koning van het Land op een prachtige troon en uiteindelijk een schone zee en een schoon strand. Onze grote kleine vriend heeft een probleem van formaat opgelost!

BONUS: werkboekje met leuke opdrachtjes. Taalbegrip, letters, cijfers, classificeren, seriëren, kleuren komen aan de orde.

Klik op de link voor meer informatie over het lespakket en de lesdoelen.

Klik op de link voor een preview van het werkboekje.

Slotlied

BESTELLEN

In onze Etsy webshop kun je Badeendje Bas en de troep in de zee bestellen:

Lespakket