BADEENDJE BAS EN DE TROEP IN DE ZEE

Heb jij al aandacht besteed aan milieuproblemen met jouw kleuters? Een onderwerp als milieuvervuiling kan ingewikkeld zijn voor jonge kinderen, maar dat hoeft niet! Badeendje Bas brengt een positieve boodschap voor kleuters over plastic troep in de zee in een digitaal prentenboek met bijbehorende lessen en muziek.

‘Badeendje Bas en de troep in de zee’ is ontwikkeld in samenwerking met illustratrice Anna van der Goot. De liedjes zijn geschreven door Johanna Brouwers. Het idee ontstond om een lespakket en digitaal prentenboek te maken, omdat het nieuws over de plastic troep in de zee mij en Anna diep raakte. Onze doelgroep werd de kleuter, omdat wij geloven in het motto jong geleerd, oud gedaan.

Veel plezier met onze kleine grote held Badeendje Bas!

© Johanna Brouwers/Toontje Hoger

BADEENDJE BAS vliegt mee op de rug van Meeuw. Door een luchtkoprol van Meeuw valt Badeendje Bas in een rivier en drijft langzaam met de stroming mee richting zee. Daar ontmoet hij Inktvis en Walvis. Walvis voelt zich helemaal niet lekker. Hij klaagt over de troep in de zee en heeft buikpijn van al het plastic in zijn buik. Badeendje Bas wil heel graag helpen. De rommel moet uit de zee, vindt hij. Samen met zijn nieuwe vrienden bedenkt Badeendje Bas een plan …

Je kunt het slotlied ‘Ruim de rommel op’ nu ook met Boomwhackers spelen. De Boomwhackers Playalong is geschreven voor een diatonische Boomwhackers set, deze buizen gaan van C tot C. Wanneer een visje naar beneden zwemt, tik je met de Boomwhacker. De video heeft drie delen: langzaam, iets sneller en snel tempo. Het laatste tempo is niet té snel en nog steeds te behappen voor de kleuter.

VIER LESSEN en WERKBOEKJE

Introductieles, muziekles, dramales en dramales. Alle lessen sluiten mooi aan bij het digitaal prentenboek. Het werkboekje telt 12 bladzijden en heeft diverse opdrachtjes. De kinderen oefenen taalbegrip, letters, cijfers, classificeren, seriëren en kleuren.

Klik op de link voor meer informatie over de lessen en de lesdoelen.

Klik op de link voor meer informatie over het werkboekje.

BLADMUZIEK

Op het bladmuziek (in pdf) staat de vioolsleutel, akkoorden en de tekst. Elk liedje komt in twee toonsoorten. De eerste toonsoort is lager, zoals gezongen in de video, en de tweede toonsoort is hoger. We willen graag rekening houden met het stembereik van leerkracht én kind. Het stembereik van jonge kinderen is van nature hoger dan het gemiddelde stembereik van volwassenen, door meer opties te geven, kunnen beide partijen genieten van zingen.

Klik op de link voor meer informatie over het bladmuziek en de lesdoelen.

BESTELLEN

In onze Etsy webshop kun je Badeendje Bas en de troep in de zee bestellen:

Vier lessen en Werkboekje

Bladmuziek met vier liedjes

 

10% van jouw aankoop gaat naar Masaka Kids Africana.