KINDERBOEKENWEEK 2022: GI-GA-GROEN

De Kinderboekenweek 2022 heeft als thema Gi-ga-groen! De natuur is overal om ons heen en buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Leer bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken.

Onderaan deze pagina vind je 6 thematitels Kinderboekenweek 2022. Je kunt de boeken bestellen door op de link te klikken.

Mijn kinderboekenweeklied voor peuters en kleuters is in de maak. Houd mijn YouTube kanaal in de gaten voor release liedje.

Wil je het thema een ‘milieu-jasje’ geven? Dan is het het digitaal prentenboek ‘Badeendje Bas en de troep in de zee’ misschien wel iets voor jouw groep of klas. Dit boek en bijgaande lessen zijn ideaal om te gebruiken voor Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen! In dit hartverwarmende verhaal komt Badeendje Bas per ongeluk in de zee terecht. Daar ontmoet hij Walvis. Walvis heeft pijn in zijn buik van de troep in de zee. Badeendje Bas verzint samen met Inktvis een plan om hier iets aan te doen. Gelukkig is de Koning van het Land het helemaal eens met de dieren. De zee moet weer schoon zijn! De kinderen zullen al snel Badeendje Bas en zijn vrienden in hun armen sluiten en meedenken hoe niet alleen de zee, maar ook de aarde schoon te houden. De vier liedjes en de lessen maken het tot een mooi geheel.

Inclusief 4 liedjes, dansles, dramales, Boomwhackers Playalong en nog veel meer.

© Muziek, tekst, video: Johanna Brouwers/Toontje Hoger

© Illustratie: Anna Heimensen

Een vlinder op een vlinderstruik

6 kinderboeken over de Natuur