MIJN LICHAAM

‘Dit ben ik’ is een mooi thema om bijvoorbeeld een schooljaar mee te beginnen. De kinderen leren elkaar kennen, kijken naar elkaar, hoe zie ik eruit, hoe zie jij eruit. De een heeft donkerbruin haar en de ander blond haar. De een heeft blauwe ogen en de ander heeft groene ogen. Daarnaast kun je vragen stellen als welke lichaamsdelen en zintuigen zijn er en wat kun je er allemaal mee doen. Hoeveel armen heb je? Hoeveel vingers? En als ik een lekkere pannenkoek ruik, welke zintuig gebruik ik dan? Kortom, een onderwerp met veel mogelijkheden.

Het lied Mijn lichaam gaat over verschillende lichaamsdelen, zoals armen, benen en ogen. De kleuters ervaren tegelijkertijd een driekwartsmaat, die weer anders klinkt en aanvoelt dan een vierkwartsmaat. De laatste zin van het lied heeft een open eind met een knipoog. Alles is op rijm en het laatste woord mag rijmen op mond … (of niet;).

Video

De video heeft kleurrijke illustraties en animaties. De kinderen zien een kabouter die graag in een taartje wilt happen, een jongetje die hoog kan springen en een meisje met mooie bruine ogen. De laatste illustratie is de meest grappige van allemaal. Een meisje kijkt tussen haar benen door naar achteren … tja wat zit er toch aan de achterkant?

Klik op de link voor meer informatie over de video en de lesdoelen.

Muziekles

De muziekles Mijn lichaam heeft de driekwartsmaat als muziek thema. De kinderen gaan via leuke muziekactiviteiten deze maat ervaren. Ze doen dit via de domeinen Zingen en Bewegen. Bewegen op het lied en bewegen met sjaaltjes op muziek in een driekwartsmaat.

Klik op de link voor meer informatie over de muziekles en de lesdoelen.

MP3

Zingen zonder video en meezingen op muziek? Dat kan. Je krijgt twee mp3’s; één met zang en een meezingversie. De melodie op de meezingversie wordt gespeeld op een vibrafoon. Dit geeft de kinderen houvast tijdens het meezingen.

Klik op de link voor meer informatie over de mp3 en lesdoelen.

Bladmuziek

Op het bladmuziek (in pdf) staat de vioolsleutel, (ukelele) akkoorden, G-sleutel notenbalk en de tekst. Het tempo is 136 bpm en de toonsoort is een C groot. Via de kleurennotatie (in F-groot) kunnen de kinderen het lied zelf spelen, bijvoorbeeld op een gekleurde xylofoon of handbellen.

Klik op link  link voor meer informatie over het bladmuziek, kleurennotatie en lesdoelen.

BESTELLEN

Via onze Etsy webshop kun je de digitale producten bestellen:

Video

Muziekles

MP3

Bladmuziek

Lespakket