MIJN LICHAAM

Het kinderlied Mijn lichaam gaat over verschillende lichaamsdelen, zoals armen, benen en ogen. De kleuters ervaren tegelijkertijd een driekwartsmaat, die weer anders klinkt en aanvoelt dan een vierkwartsmaat. De laatste zin van het lied heeft een open eind met een knipoog. Alles is op rijm en het laatste woord mag rijmen op mond … (of niet;). In de muziekles gaan de kinderen bewegen in de maat met een sjaaltje.

De illustraties van de video zijn getekend door Anna van der Goot.

© Muziek, tekst, video, muziekactiviteiten: Johanna Brouwers/Toontje Hoger

Ik klap met mijn handen

en bijt met mijn tanden.

Ik spring met mijn benen

en wiebel mijn tenen.

Ik tik op mijn knie

en weet je wat ik zie?

Tien vingers, twee oren

een neus en een mond.

Twee ogen, twee armen

en aan de achterkant mijn ….

ZINGEN

De kinderen leren het lied Mijn lichaam zingen en tegelijkertijd mee te bewegen met de tekst van het lied: klappen, springen, wiebelen met je tenen. Elke zin van het lied kan uitgebeeld worden.

BEWEGEN

De kleuters en peuters gaan heerlijk bewegen/dansen op muziek in een driekwartsmaat. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van jongleersjaaltjes. Natuurlijk kun je ook ander materiaal gebruiken, zoals een eigen sjaal of een (papieren) zakdoekje. Als het maar soepel meebeweegt. Lees ook onze blog over het gebruik van jongleersjaaltjes of gaan de pagina ‘Sjaaltjesliedjes‘ voor leuke muziekactiviteiten.

© Mijn lichaam – Muziekactiviteit