IN IED’RE KLEINE APPEL

In ied’re kleine appel is een oud-Hollands liedje met een schattige tekst. De melodie is zelfs deels geschreven door Mozart. De kinderen zingen over een appeltje en de vijf pitjes in het klokkenhuis. Het lijken wel vijf kamertjes! En de pitjes? Die dromen dat zij later grote bomen worden met appeltjes eraan:)

De kinderen kunnen het lied ook zelf spelen op een klokkenspel, met Boomwhackers of op een piano . Gebruik hiervoor het bladmuziek met kleurennotatie. De link vind je onderaan deze pagina.

Op de pagina Kleurennotatie vind je nog meer gratis downloads.

Wil je meer informatie over kleurennotatie, Boomwhackers en muzieknoten? Lees dan onze blogs Kleurennotatie, Boomwhackers, ook leuk voor kleuters, en Muzieknoten leren lezen, een minicursus.

Veel plezier met zingen!

© Muziek, tekst, video, muziekactiviteiten: Johanna Brouwers/Toontje Hoger

© Illustraties: Melonheadz Illustrating, Color Idea, Pixabay

In ied’re kleine appel

daar lijkt het wel een huis,

want daarin zijn vijf kamertjes

precies als bij ons thuis.

In ieder hokje wonen

twee pitjes, zwart en klein,

die liggen daar te dromen

van licht en zonneschijn.

Zij dromen dat zij later

in de aarde groeien gaan

tot hele grote bomen

met appeltjes er aan.

TEL JE MEE?

“Hoeveel wolkjes drijven weg? Hoeveel wolkjes blijven over?” Een leuke rekenactiviteit waarbij de kleuters  de telrij 1 t/m 10 kunnen opzeggen, getallen 1 t/m 10 herkennen en benoemen en eraf situaties ervaren.

KLEURENNOTATIE

Kleurennotatie is een prachtige vorm voor kleuters om via kleuren in aanraking te komen met muzieknotatie. De kinderen volgen de gekleurde noten en spelen het lied met handbellen of xylofoon met gekleurde staafjes (in Boomwhackers kleuren). Heb je een piano of keyboard in de klas? Er zijn Boomwhackers stickers verkrijgbaar die je op de toetsen kunt plakken.