IK BEN EEN SNEEUWPOP

Ik ben een sneeuwpop (geschreven door Johanna Brouwers) is een leuk liedje met een bekende melodie. Hij heeft een hoed, een sjaal gemaakt van wol, warme wanten, twee knopen en veel vriendjes. ‘Kom je met mij buiten spelen?’, vraagt hij in het lied, ‘in de sneeuw is het zo fijn’! En dat is het ook. Sleetje rijden, vlokjes vangen, sneeuwballen gooien. Veel plezier met zingen!

© Johanna Brouwers/Toontje Hoger

1. Ik ben een sneeuwpop, ik ben een sneeuwpop

Ik heb een hoed en een neus

Geen gewone, geen gewone

T’is een wortel, ja t’is heus.

2. ‘k heb twee knopen, warme wanten

en een sjaal gemaakt van wol

Laat het sneeuwen, laat het sneeuwen

In de kou houd ik het vol.

3. Kom je met mij buitenspelen

In de sneeuw is het zo fijn

Sleetje rijden, vlokjes vangen

Ik zou hier altijd willen zijn.

 

BLADMUZIEK en KLEURENNOTATIE

Op het bladmuziek (in pdf) staat de vioolsleutel, akkoorden en de tekst. Via de kleurennotatie kunnen de kinderen het lied zelf spelen op een klokkenspel met gekleurde staafjes, met handbellen of op de piano met Boomwhackers stickers op de toetsen. Kijk ook eens naar de video Boomwhackersstickers op de piano of lees mijn blog over kleurennotatie. Wellicht vind je daar de informatie die je zoekt over kleurennotatie.