IK BEN EEN SNEEUWPOP

Ik ben een sneeuwpop is een leuk kinderliedje voor kleuters en peuters. De sneeuwpop draagt een hoed, heeft een sjaal gemaakt van wol, warme wanten, twee knopen en veel vriendjes. ‘Kom je met mij buiten spelen?’, vraagt hij in het lied, ‘In de sneeuw is het zo fijn’! En dat is het ook. Sleetje rijden, vlokjes vangen, sneeuwballen gooien. Heerlijk!

Wil je het liedje tijdens het zingen ondersteunen met gebaren? Dankzij de samenwerking met Onderwijscentrum en YouTuber Gebarendrive kan dit nu! Nederlands met gebaren helpt kinderen om beter te communiceren en om de Nederlandse taal te leren. Het is een combinatie van Nederlands met Gebarentaal en is sinds kort een officiële taal.

Veel plezier met zingen!

© Muziek, tekst, video, muziekactiviteiten: Johanna Brouwers/Toontje Hoger

© Illustraties: Melonheadz Illustrating, Pixabay

1. Ik ben een sneeuwpop, ik ben een sneeuwpop.

Ik heb een hoed en een neus.

Geen gewone, geen gewone,

t’is een wortel, ja t’is heus.

2. ‘k heb twee knopen, warme wanten

en een sjaal gemaakt van wol.

Laat het sneeuwen, laat het sneeuwen.

In de kou houd ik het vol.

3. Kom je met mij buitenspelen.

In de sneeuw is het zo fijn.

Sleetje rijden, vlokjes vangen.

Ik zou hier altijd willen zijn.

BLADMUZIEK en KLEURENNOTATIE

Op het bladmuziek (in pdf) staat de vioolsleutel, akkoorden en de tekst. Via de kleurennotatie kunnen de kinderen het lied zelf spelen op een klokkenspel met gekleurde staafjes, met handbellen of op de piano met Boomwhackers stickers op de toetsen. Kijk ook eens naar de video Boomwhackersstickers op de piano of lees mijn blog over kleurennotatie. Wellicht vind je daar de informatie die je zoekt over kleurennotatie.