HET IS LENTE

Het is lente, luister maar goed! De vogeltjes zingen een lente-groet! Word jij ook altijd zo blij als je de eerste bloembolletjes de grond uit ziet komen of de eerste merel hoort fluiten? De lente komt! Dit kinderliedje heeft een vrolijke zesachtste maat en een eenvoudige tekst. De kinderen van groep 1 en groep 2 zullen het al snel meezingen. Je kunt er heerlijk op meebewegen en meedeinen met de kleuters. De video laat kleurrijke illustraties zien, foto’s van een lijster en merel en op het eind heb ik besloten de merel nog even lekker lang te laten zingen. Doe je ogen dicht en geniet van de zang van dit prachtige vogeltje. Veel plezier met zingen.

Wil je het liedje tijdens het zingen ondersteunen met gebaren? Dankzij de samenwerking met Onderwijscentrum en YouTuber Gebarendrive kan dit nu! Nederlands met gebaren helpt kinderen om beter te communiceren en om de Nederlandse taal te leren. Het is een combinatie van Nederlands met Gebarentaal en is sinds kort een officiële taal.

© Muziek, tekst, video, bladmuziek, muziekactiviteiten: Johanna Brouwers/Toontje Hoger

©  Melonheadz Illustrating
© Pixabay
© Freesound

T’is lente, t’is lente,

kijk om je heen.

De bolletjes bloeien,

je ziet het meteen.

Een krokus, een tulp

en een mooie narcis.

Ik ben o, zo blij

dat het lente is.

T’is lente, t’is lente,

luister maar goed.

De vogeltjes zingen

een lente-groet.

Een lijster, een merel,

wat heb ik dit gemist!

Ik ben o, zo blij

dat het lente is!

BEWEGEN

De kleuters en peuters gaan heerlijk bewegen/dansen op muziek in een driekwartsmaat. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van jongleersjaaltjes. Natuurlijk kun je ook ander materiaal gebruiken, zoals een eigen sjaal of een (papieren) zakdoekje. Als het maar soepel meebeweegt. Lees ook onze blog over het gebruik van jongleersjaaltjes of gaan de pagina ‘Sjaaltjesliedjes‘ voor leuke muziekactiviteiten.

© Mijn lichaam – Muziekactiviteit

OP DE PIANO

Ik heb 10 jaar pianoles gegeven aan kinderen. Tijdens mijn lessen merkte ik dat ik soms leuke liedjes tekort kwam passende bij mijn leerlingen. Bij deze dit heerlijke liedje op bladmuziek voor de beginnende pianospeler. Je kunt het bladmuziek downloaden onderaan deze pagina. Veel plezier met piano spelen!

Leuke kinderboeken over de Lente