EEN PADDENSTOEL STOND IN HET BOS

Op een grote paddenstoel kennen we allemaal. Het kinderliedje ‘Een paddenstoel stond in het bos’ gaat ook over een rode paddenstoel met witte stippen, maar heeft een andere melodie en tekst. Geen kabouter dit keer, wel een mooie hoed versierd met stippen oh, zoveel! Dit kinderliedje heeft een leuke melodie en een eenvoudige tekst. De kleuters en peuters zullen het al snel meezingen:)

De kinderen kunnen het lied ook zelf spelen op een klokkenspel, met Boomwhackers of op een piano . Gebruik hiervoor het bladmuziek met kleurennotatie.De link vind je onderaan deze pagina.

Op de pagina Kleurennotatie vind je nog meer gratis downloads.

Wil je meer informatie over kleurennotatie, Boomwhackers en muzieknoten? Lees dan onze blogs Kleurennotatie, Boomwhackers, ook leuk voor kleuters, en Muzieknoten leren lezen, een minicursus.

Wil je het liedje tijdens het zingen ondersteunen met gebaren? Dankzij de samenwerking met Onderwijscentrum en YouTuber Gebarendrive kan dit nu! Nederlands met gebaren helpt kinderen om beter te communiceren en om de Nederlandse taal te leren. Het is een combinatie van Nederlands met Gebarentaal en is sinds kort een officiële taal.

Veel plezier met zingen!

© Muziek, tekst, video, muziekactiviteiten: Johanna Brouwers/Toontje Hoger

© Illustraties: Melonheadz Illustrating, Color Idea, Pixabay

met BOOMWACKERS

Een paddenstoel stond in het bos.

Hij had een witte steel.

De grote hoed was mooi versierd

met stippen o, zo veel.

Stip, stip, stip, stip.

Op een paddenstoel.

Stip, stip, stip, stip.

Op een paddenstoel.