DIT IS MIJN TUINTJE

De zon schijnt vrolijk. De bloemen bloeien in de prachtigste kleuren. Wat is de lente en zomer toch heerlijk. Het liedje ‘Dit is mijn tuintje’ is een eenvoudig en kort liedje over een zomertuintje met een bekende melodie: Twinkle, twinkle little star. De tekst is geschreven door Johanna Brouwers. Het lied bestaat uit twee delen: één met zang en één instrumentaal. De kinderen kunnen dan lekker meezingen op muziek. De melodie wordt gespeeld op een vibrafoon. Het liedje is ook heel leuk als vingerversje! Een hand is het tuintje en de andere hand is de tuinier, de zon, de regen en de bloemen:) Veel plezier met zingen!

Onderaan deze pagina vind je leuke kinderboeken over de tuin. Je kunt de boeken bestellen door op de affiliate link te klikken. Dank je wel alvast, wanneer je op deze manier een boek besteld:)

© Muziek, tekst, video, muziekactiviteiten: Johanna Brouwers/Toontje Hoger

© Illustraties: Melonheadz Illustrating

Dit is mijn tuintje ik hark de grond

Ik strooi wat zaadjes in het rond

De zon schijnt vrolijk, de regen valt neer

Daar een eerste blaadje, groen en teer

Zie de bloemen bloeien, klein en groot

Wat een mooie kleuren, blauw, geel en rood.

BLADMUZIEK MET KLEURENNOTATIE

Via de kleurennotatie kunnen de kinderen het lied zelf spelen op een klokkenspel met gekleurde staafjes, met handbellen of op de piano met Boomwhackers stickers op de toetsen. Kijk ook eens naar de video Boomwhackersstickers op de piano of lees mijn blog over kleurennotatie. Wellicht vind je daar de informatie die je zoekt over kleurennotatie.

SOUNDSCAPE: TUIN

Leuke kinderboeken over de Tuin