DE HEERLIJKE AVOND VAN SINTERKLAAS

De heerlijke avond van Sinterklaas is een leuk oud Hollands Sinterklaasliedje. Een meisje wil graag een pop in een wiegje en voor haar broertje wenst ze een beer met een broekje:) Dit kinderliedje heeft een zesachtste maat, dat voor de kleuters toch weer anders aanvoelt dan een lied in een vierkwartsmaat. Je beweegt er anders op. Klik maar eens op de link ‘Mijn lichaam’, daar vind je een leuke muziekactiviteit voor de kinderen.

Veel plezier met zingen!

© Muziek, tekst, video, muziekactiviteiten: Johanna Brouwers/Toontje Hoger

© Illustraties: Melonheadz Illustrating, Krista Wallden, Pixabay

De heerlijke avond van Sinterklaas

is eindelijk aangebroken.

Ik wou dat ik wist wat die Pieterbaas

voor ons in de zak heeft gestoken.

O, als ik zo’n pop in ‘n wiegje eens kreeg

of anders zo’n beeldige wagen.

Dan reed ik mijn poppenkind overal heen

en ‘k hoefde haar nooit meer te dragen.

En broertje wou dolgraag ‘n Bruintje Beer,

net als er één staat in ons boekje.

Och toe, Sinterklaasje, och, breng het hem maar,

u weet wel; zo één met zo’n broekje.

BLADMUZIEK EN KLEURENNOTATIE

Op het bladmuziek staat de vioolsleutel, akkoorden en tekst. De toonsoorten zijn: D groot en E groot. We willen graag rekening houden met het stembereik van leerkracht én kind. Het stembereik van jonge kinderen is van nature hoger dan het gemiddelde stembereik van volwassenen, door meer opties te geven, kunnen beide partijen genieten van zingen.

Via de kleurennotatie kunnen de kinderen het lied zelf spelen op een klokkenspel met gekleurde staafjes, met handbellen of op de piano met Boomwhackers stickers op de toetsen. Kijk ook eens naar de video Boomwhackersstickers op de piano of lees mijn blog over kleurennotatie. Wellicht vind je daar de informatie die je zoekt over kleurennotatie.