HIER KOMT DE BRANDWEER

Aan de kant! Iedereen opzij, er is brand!! In het liedje Hier komt de brandweer leren de kinderen over de brandweer en vergroten zij hun woordenschat. Het lied heeft een vrolijke melodie en is kort en eenvoudig van tekst. De kinderen zullen het al snel zingen en er bij bewegen.

MUZIEKLES

De muziekles Hier komt de brandweer heeft de klanktegenstelling ‘Hard en Zacht’ in muziek als thema. De kinderen gaan via muziekactiviteiten harde en zachte klanken ervaren. Ze doen dit via de domeinen Zingen, Bewegen en Luisteren.

Klik op de link voor meer informatie over de muziekles en de lesdoelen.

MP3

Zingen zonder video en meezingen op muziek? Dat kan. Je krijgt twee mp3’s; één met zang en een meezingversie. De melodie op de meezingversie wordt gespeeld op een vibrafoon. Dit geeft de kinderen houvast tijdens het meezingen.

Klik op de link voor meer informatie over de mp3 en lesdoelen.

BLADMUZIEK en KLEURENNOTATIE

Op het bladmuziek (in pdf) staat de vioolsleutel, akkoorden en de tekst. Het tempo is 106 bpm en de toonsoort is een C groot. Via de kleurennotatie kunnen de kinderen het lied zelf spelen op een klokkenspel met gekleurde staafjes, met handbellen of op de piano met Boomwhackers stickers op de toetsen.

Klik op link  link voor meer informatie over het bladmuziek, kleurennotatie en lesdoelen.

BESTELLEN

Via onze Etsy webshop kun je de digitale producten bestellen:

Muziekles

MP3

Bladmuziek