HIER KOMT DE BRANDWEER

Aan de kant! Iedereen opzij, er is brand! In het kinderliedje Hier komt de brandweer leren de kleuters en peuters over de brandweer. Woorden als sirene, doven en waterspuit komen aan de orde. Het lied heeft een vrolijke melodie en is kort en eenvoudig van tekst. De kleuters en peuters zullen al het al snel meezingen. Een leuke muziekactiviteit over harde en zachte klanken vind je ook op deze pagina. Kun je gratis downloaden.

Wil je het liedje tijdens het zingen ondersteunen met gebaren? Dankzij de samenwerking met Onderwijscentrum en YouTuber Gebarendrive kan dit nu! Nederlands met gebaren helpt kinderen om beter te communiceren en om de Nederlandse taal te leren. Het is een combinatie van Nederlands met Gebarentaal en is sinds kort een officiële taal.

Veel plezier met zingen!

© Muziek, tekst, video, muziekactiviteiten: Johanna Brouwers/Toontje Hoger

© Illustraties: Melonheadz Illustrating

Nederlands met Gebaren: Gebaren Drive

Hier komt de brandweer aan de kant.

Iedereen opzij, er is brand!

Hoor de sirene in de straat.

Moet je toch eens zien, hoe hard het gaat.

Doe de kraan maar open.

Ik klim de ladder op.

Met de waterspuit doof ik alles uit.

Hier komt de brandweer aan de kant.

Iedereen opzij, weg is de brand!

MUZIEKLES

De muziekles Hier komt de brandweer heeft de klanktegenstelling ‘Hard en Zacht’ in muziek als thema. De kinderen gaan via muziekactiviteiten harde en zachte klanken ervaren. Ze doen dit via de domeinen Zingen, Bewegen en Luisteren. Klik op de link voor meer informatie over de muziekles en de lesdoelen.

© Hier komt de brandweer – Muziekactiviteit Hard – Zacht

Leuke kinderboeken over Brandweer