APPELTAART

Appeltaart, appelbol, appelsap, het zijn stuk voor stuk prachtige woorden om de kleuters ritme te leren. Alle appelwoorden in het lied kun je in drie stukjes hakken, bijvoorbeeld ap-pel-taart. Zet je ze op muziek om in bewegingen, dan beweeg en klap je vanzelf mee in het ritme van het lied. Probeer het maar eens! Ap-pel-taart, klap-klap-tik. Ap-pel-bol, klap-klap-tik. Lees ook eens onze blog over ritmische instrumenten, die ga je wellicht vinden.

MUZIEKACTIVITEIT RITME

In de muziekactiviteit leren de kinderen ritmische patronen naspelen. Je hebt hiervoor percussie instrumentjes nodig, bijvoorbeeld ritmestokjes, claves, trommels. De mp3 laat ritmische patronen horen in een langzaam tempo en het heeft een eenvoudige beat. De kinderen spelen het ritme na met hun percussie instrumenten.

Klik op de link voor meer informatie over de muziekactiviteit en de lesdoelen.

MP3

Zingen zonder video en meezingen op muziek? Dat kan. Je krijgt twee mp3’s; één met zang en een meezingversie. De melodie op de meezingversie wordt gespeeld op een vibrafoon. Dit geeft de kinderen houvast tijdens het meezingen

Klik op de lied voor meer informatie over de mp3 en de lesdoelen.

BLADMUZIEK

Op het bladmuziek (in pdf) staat de vioolsleutel, akkoorden en de tekst. Het tempo is 86 bpm en de toonsoort is een D groot. Via de kleurennotatie kunnen de kinderen het lied zelf spelen, bijvoorbeeld op een gekleurde xylofoon.

Klik op de link voor meer informatie over het bladmuziek en de lesdoelen.

BESTELLEN

In onze Etsy webshop kun je de muziekactiviteit bestellen:

Muziekactiviteit Ritme

Mp3

Bladmuziek