ALLE EENDJES ZWEMMEN IN HET WATER

Het kinderlied Alle eendjes zwemmen in het water kent natuurlijk iedereen! Kleuters kunnen nu dit liedje ook meespelen met Boomwhackers via een video. Elke keer wanneer een gekleurde druppel valt, tik je met de Boomwhacker. Hoe leuk is dat! Dus haal de muziekinstrumenten maar uit de kast en ga lekker spelen met de kinderen van je klas. Plezier gegarandeerd:) Daarnaast kunnen de kinderen van groep 1 en groep 2 ook zelf aan de slag op een klokkenspel met gekleurde staafjes of op de piano met Boomwhackers stickers. Kleurennotatie heet dat. Eenvoudig, laagdrempelig en ontzettend leuk om te doen. In mijn blog lees je er meer over.

Veel plezier met muziek maken en zingen! En begin je liever met een eenvoudige warming-up, voordat je begint met een liedje te spelen? De lente Boomwhackers Warming-up video is daar ideaal voor.

© Muziek, tekst, video, muziekactiviteiten: Johanna Brouwers/Toontje Hoger

© Illustraties: Pixabay

BOOMWHACKERS PLAYALONG

De kinderen kunnen nu dit leuke liedje meespelen met Boomwhackers via een video. Telkens wanneer er een waterdruppel valt, tik je met de Boomwhacker. Zo ontstaat stap voor stap het lied. De video bestaat uit drie delen: langzaam tempo, iets sneller tempo en snel tempo.

BLADMUZIEK en KLEURENNOTATIE

Op het bladmuziek (in pdf) staat de vioolsleutel, akkoorden en de tekst. Via de kleurennotatie kunnen de kinderen het lied zelf spelen op een klokkenspel met gekleurde staafjes, met handbellen of op de piano met Boomwhackers stickers op de toetsen. Kijk ook eens naar de video Boomwhackersstickers op de piano of lees mijn blog over kleurennotatie. Wellicht vind je daar de informatie die je zoekt over kleurennotatie.

Alle eendjes zwemmen in het water spelen met Boomwhackers.

LESMATERIAAL