A B C, DE POES LIEP IN DE SNEEUW

A B C de poes liep in de sneeuw is een oud Hollands liedje met een leuke tekst en eenvoudige melodie. Een poesje houdt niet van de sneeuw en rent met een draf terug naar huis waar het droog en lekker warm is. Het kinderliedje heeft een vrolijke melodie en een grappige tekst. De kleuters zullen het al snel meezingen:)

Kleuters en kinderen van groep 3 kunnen het liedje ook meespelen met Boomwhackers. Raadzaam is eerst het liedje aan te leren en dan te gaan spelen. De video bestaat uit vier delen: tempo 1 heel langzaam, tempo 2 langzaam, tempo 3 sneller, tempo 4 snel. Snel is niet supersnel, maar nog steeds te behappen voor jonge kinderen. Elke keer als er een gekleurd sneeuwvlokje valt, tik je met de bijpassende kleur Boomwhacker op je hand of been. Zo ontstaat stapje voor stapje dit liedje.

Wil je het liedje tijdens het zingen ondersteunen met gebaren? Dankzij de samenwerking met Onderwijscentrum en YouTuber Gebarendrive kan dit nu! Nederlands met gebaren helpt kinderen om beter te communiceren en om de Nederlandse taal te leren. Het is een combinatie van Nederlands met Gebarentaal en is sinds kort een officiële taal.

Veel plezier met zingen en muziek maken!

© Muziek, tekst, video, muziekactiviteiten: Johanna Brouwers/Toontje Hoger

© Illustraties: Melonheadz Illustrating, Pixabay

© Sounds: Freesound KlankbeeldFreesound LWDickensFreesound Holoherz

A B C de poes liep in de sneeuw.

En toen zij weer naar huis wou gaan,

toen had zij witte laarsjes aan.

Zij wist niet wat zij dee.

Zij wist niet wat zij dee.

A B C de poes liep in de sneeuw.

Zij liep naar huis toe op een draf

en likte snel haar pootjes af.

Zij hield niet van de sneeuw.

Zij hield niet van de sneeuw.

BLADMUZIEK MET KLEURENNOTATIE

Via de kleurennotatie kunnen de kinderen het lied zelf spelen op een klokkenspel met gekleurde staafjes, met handbellen of op de piano met Boomwhackers stickers op de toetsen. Kijk ook eens naar de video Boomwhackersstickers op de piano of lees mijn blog over kleurennotatie. Wellicht vind je daar de informatie die je zoekt over kleurennotatie.

Interesse in de Boomwhackers stickers? Klik op de link, deze brengt je naar de Kindermuziekwinkel, waar je ze kunt bestellen.